“YENİ” KÜREK ÇALIŞMA PRENSİPLERİ
Ağu 09
BODRUM HALİKARNAS “YENİ” KÜREK ÇALIŞMA PRENSİPLERİ
*Hayatımızdaki “Yeni Normaller” gereği artık el sıkışmak, sarılmak, öpüşmek sakındığımız hareketler arasına girdi. Şimdi “Sosyal Mesafe” kavramına uyuyoruz.
*Kürekçiler günün şartlarını açıklayan “Antrenman Taahhütnamesi”ni imzalıyorlar.
*Tekneye çıkacak olan ekiplerdeki kürekçilere bir gün önceden hangi tekne ile antrenmana çıkacakları bildiriliyor.
*Antrenman saatlerinde kıyıda antrenman programını uygulayacak bir görevli oluyor.
*Sporcular, antrenman saatinden 15 dakika önce tesise geliyor ve ateşi ölçülüp Günlük Sporcu Listesine kaydedilerek sporcunun imzası alınıyor.
*Antrenmana çıkarken iskelenin üstünde sadece bir teknenin sporcuları bulunuyor, onlar denize açıldıktan sonra diğer teknenin ekibi iskeleye çıkıyor.
*Antrenman bitiminde de denizden dönen tekneler birbirlerini kollayarak bekliyor ve birinin işi bitmeden diğeri yanaşmıyor. Yanaşma işinde yardımcı olmak üzere iskelede sadece bir kişi bulunuyor.
*Antrenmandan dönenler küreklerin topaçlarını dezenfekte ederek tekneyi buldukları gibi temiz bırakıyorlar. Gerekli malzemeler iskelenin üstünde mevcut oluyor.
*Aynı tekne ile bir sonraki saatte antrenmana çıkacak olan sporcular kıyıda tekne ve küreklerin dezenfekte edilme işleminin bitmesini bekliyor ve sonra tekneye biniyorlar. Beklerken “Sosyal Mesafe” dikkatle korunacaktır.
*Kürekçiler teknede Siperlik kullanıyorlar. Dümenciler Maske kullanıyorlar. Spor dışında herkes kalabalık yerlerde hem Sosyal Mesafenin korunması hem de Maske takılması konusunda dikkatli davranıyorlar.
*Maske ve Siperlikleri sporcular kendi olanakları ile temin ediyorlar. Acil durumlar için biz yedeğimizde her ikisinden de bulunduruyoruz.
*Kürekçi, isterse eldiven kullanabilir ama onlar da her antrenman sonunda temizlenip dezenfekte edilmek zorunda. Çıplak elin temizlenmesinin daha kolay olacağını hatırlatırız. Eldiveni zorunlu olmadıkça tercih etmiyoruz.
*Tekneye biniş – iniş işlemleri sırasında dümencilerinin talimatlarına kesinlikle uyuluyor.
*Dümencisiz tekneler de diğerleri gibi sırayla çıkıp dönüyorlar.
*Tekne ve kürek topacı temizliğinde bez havlu tercih edilmiyor, kullanıp atılan cinsten malzeme kullanılıyor. Gerekli olan bu tür malzeme tarafımızdan tedarik ediliyor ayrıca kullanılmış malzemeler iskelede bu işin ayrılmış olan çöp torbasına atılıyor.
*Antrenmandan dönenler, tekne temizliği bittikten sonra iskeleden ayrılır ayrılmaz bunun için hazırladığımız noktada ellerini dezenfekte ediyorlar.
*Herkes kendi içme suyunu beraberinde getiriyor.
*Öksürürken ve aksırırken tek kullanımlık mendiller tercih ediliyor, kâğıt mendil bulunamadığı durumlarda dirsek içi kullanılmalıdır.
*Kendini iyi hissetmeyen arkadaşların hem kendilerini, hem de diğerlerini düşünerek evden çıkmamaları gerekir ve bu konuda geçmişi araştırabilmemiz açısından bizi derhal bilgilendirmeleri rica olunur.
Şunu unutmamak lazım, hastalık belirtisi göstermeyenler de taşıyıcı olabiliyor. Hangimizin taşıyıcı olduğunu bilmemiz mümkün değil. Onun için de tüm tedbirlere harfiyen riayet edilmesini önemle rica ediyorum.
Tedbir amaçlı olarak yanımızda veya arabada dezenfektan madde ve malzemeler ile yedek maske bulundurmakta fayda vardır.
“KÜREKTE SAĞLIKLA BULUŞALIM”
Celal R. Gürsoy
Bodrum Halikarnas Kürek Kulübü
Yönetim Kurulu Başkanı